07 juli

Nog niet eerder waren er zoveel caravans en campers in Nederland..!!

Door

 

552.000 kampeermiddelen in de startblokken voor de zomervakantie

 

Met de bekendmaking van de registratiecijfers over de eerste half jaar van 2018 werd ook direct duidelijk dat we de magische grens van 550.000 kampeermiddelen zijn gepasseerd.

Om precies te zijn tellen we nu 552.801 caravans en campers in Nederland waarvan exact 437.442 caravans en precies 115.359 kampeerauto's 

Een absoluut record in Nederland..!!

Bij de start van de zomervakanties telt Nederland voor het eerst meer dan 550.000 caravans en campers. Dat blijkt uit de officiële cijfers van brancheorganisaties BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI). Tel daarbij de vouwwagens en tenten op, en dan staan er anderhalf miljoen kampeermiddelen te trappelen voor de jaarlijkse vakantie-uittocht.

‘Nog nooit hadden de Nederlanders zoveel kampeermiddelen in bezit’, aldus Hans Louwers van de Kampeer & Caravan Industrie (KCI). ‘En dan tellen we nog enkel caravans en campers met een kenteken. Als we ook nog de lichte caravans zonder kenteken meerekenen, plus de vouwwagens en alle tenten, dan schatten we het aantal kampeermiddelen in Nederland op ruim anderhalf miljoen. Met 3,9 miljoen kamperende landgenoten is Nederlanders dus echt Kampeerland nummer-1’.

Nederland Kampeerland

De verkoop van nieuwe campers steeg dit jaar tot en met juni met 16,1 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017, tot 1.461 exemplaren. De caravanverkoop bleef stabiel in vergelijking met het voorgaande jaar, met 4.426 stuks. Siewert Gorter, voorzitter van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven: “Qua aantal caravans per hoofd van de bevolking zijn we samen met Zweden de Europese koploper en waarschijnlijk zelfs de nummer-1 van de wereld. Het aantal kampeerauto’s in Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld en ook vouwwagens zijn weer helemaal terug van weggeweest. We zijn en blijven een op-en-top kampeerland.”

In totaal vinden er in Nederland 2,5 miljoen kampeervakanties plaats en 2,7 miljoen in het buitenland. Hieronder de top-5 vakantiebestemmingen in Nederland en in Europa:

Top 5 Nederland

1.Gelderland
2.Overijssel
3.Noord-Brabant
4.Zeeland
5.Noord-Holland

Top 5 Europa

1.Frankrijk
2.Duitsland
3.Italië
4.Spanje
5.België

(Bron: Continu Vakantie Onderzoek door NBTC NIPO Research en Camp to Go)