Recordaantal caravans en campers in Nederland

07-07-2018
552.000 kampeermiddelen in de startblokken voor de zomervakantie 

We zijn en blijven een op-en-top kampeerland.

 

Volgens de officiële cijfers van brancheorganisaties BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI) telt ons land bij aanvang van de zomervakanties voor het eerst meer dan 550.000 caravans en campers. Op peildatum 1 juli 2018 stonden de tellers op 437.442 caravans en 115.359 kampeerauto’s. 

“Nog nooit hadden de Nederlanders zoveel kampeermiddelen in bezit”, aldus Hans Louwers, secretaris van de Kampeer & Caravan Industrie (KCI). “En dan tellen we nog enkel de gekentekende caravans en campers. Als we daar ook nog de lichte caravans zonder eigen kenteken, de vouwwagens en ook alle tenten bij tellen, dan komen we naar schatting uit op een aantal van ruim anderhalf miljoen kampeermiddelen. Bovendien zijn er 3,9 miljoen Nederlanders die één of meerdere malen per jaar kamperen.”
 

Nederland Kampeerland

De verkoop van nieuwe campers steeg dit jaar tot en met juni met 16,1 procent ten opzichte van het eerste halfjaar 2017, tot 1.461 exemplaren. De caravanverkoop bleef stabiel in vergelijking met het voorgaande jaar. Qua aantal caravans per hoofd van de bevolking zijn we samen met Zweden Wereldwijd koploper. Het aantal kampeerauto’s in Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld en ook vouwwagens zijn weer helemaal terug van weggeweest met een groei van ruim 22% in 2017. 


Wilt u ook genieten van het kamperen? Boek uw camper of caravan online bij caravanencamperhuren.nl!